Mikor és miért szükséges futómű beállítást végeztetni?

 

A gumiabroncskopás, a félrehúzás, bizonytalan úttartás, megfelelő futóművel megelőzhető.

 

Ahhoz, hogy biztonságosan lehessen vezetni egy autót, fontos és szükséges a jól működő és funkcionáló futómű. Attól, hogy állandóan használjuk autónkat, folyamatos erőhatásoknak van kitéve. Így például, a legnagyobb odafigyelés mellett is belemegyünk néhány kátyúba, parkolás közben felhajtunk a padkára, vagy netán balesetet szenvedünk, és elállítódhat autónk futóműve.

 

Ettől instabillá és veszélyessé válhat a gépjárművünk vezetés közben. Nehezebben lehet kezelni, állandóan fokozott figyelemmel kell lennünk, mert a kormányzás közben folyamatos korrigálásra van szükség. Mindemellett, ha módosultak a futómű beállításai, az kihatással van a gumiabroncsokra is, mivel azok egyenetlenül kezdenek kopni. Ennek következtében az abroncsok minősége és állapota is romlik, ami által gyorsabban elhasználódnak azok, és autónk még nehezebben lesz kezelhető vezetés közben. Arról nem is beszélve, hogy ezek a felmerülő problémák növelik autónk üzemeltetési költségeit is, hiszen nő az autó fogyasztása, hamarabb lesz szükség a gumiszerelésre, gumijavításra, vagy akár a gumiabroncs cserére és a többi alkatrész is gyorsabban kezd kopni, mint normál esetben tennék.

 

Amennyiben a felsoroltak valamelyikét tapasztalja, forduljon szakemberhez

 

  • a gumiabroncs a megszokottnál jobban kopik (külső vagy belső felületen)
  • eltérő fordulási ívet tapasztal jobbra, vagy balra
  • a gépjármű elhúz valamilyen irányba
  • az autó úttartása és egyenesen futása bizonytalan
  • a kormánykerék nehezen és lassan tér vissza egyenesbe, és/vagy ferde állásban marad
  • a megszokottnál nagyobb kormányerőt igényel a kis ívű kanyarodás

 

Ha biztonságban szeretne minden kilométert megtenni autójával, forduljon szervizünkhöz bizalommal és hívjon minket most: 62/471-242-es telefonszámon!