Nem mindegy, hogy egyedi vagy egyéni a rendszám, amit szeretnénk. Bár mindkettő 6 karakterből áll, az áruk jelentősen eltér.

 

Egyéni rendszám: 3 betűből és 3 számból állhat. Ennek ára (ami magába foglalja az engedélyezést és a legyártást is) 112.450 Ft.

 

Egyedi rendszám: 4 betű és 2 szám, vagy 5 betű és 1 szám elosztású lehet. Ez jóval feltűnőbb és költségesebb is. Ennek ára 435.000 Ft.

 

Rendszámkeresés: A hatóság ellenőrzi, hogy kiadható-e a kért rendszám, vagy már létezik ilyen. Előkeresést bizonyos honlapokon előtte is lehet végezni, ám ezek csak kisegítő, nem hivatalos adatok.

 

Az eljárás menete: A Nemzeti Közlekedési Hatóság adja ki az engedélyt, amivel az okmányirodába kell mennie az igénylőnek. Ott kapja majd meg a csekket és annak befizetésével kezdődhet meg a rendszám legyártása.

 

Mit kapunk a rendszám áráért?: Ez a rendszám a kérelmező személyéhez és nem az autóhoz tartozik, így értékesítés esetén nem kell az autóval továbbadni. A járműhöz az adás-vétel előtt kikérhető a hagyományos rendszám.