HOZZA FORMÁBA AUTÓJÁT TAVASZRA

 

2019.02.25

Az évszakváltásoknál érdemes kicsit több figyelmet fordítani autónkra, ha azt szeretnénk, hogy hosszú távon szolgálja igényeinket. Egy kis energiaráfordítás bőségesen megtérül és lehet éveket hosszabbít autója élettartamán. Az autóknál sincs ez másként: – fordítsunk inkább egy kis figyelmet a megelőzésre, mint sok pénzt a javításokra.

Többnyire megelégszünk a gumicserével, amit mindenképp tegyünk meg ha az átlaghőmérséklet 7 fok feletti. Ilyenkor a nyári gumik már jobb tapadást biztosítanak. Mielőtt feltennénk az abroncsokat győződjünk meg arról, hogy megfelelő-e azok profilmélysége (legyen legalább 4 milliméteres), és ellenőrizzük a gumik életkorát is, ugyanis a korral romlik a minőségük is, így öt évnél tovább nem érdemes használni azokat.

A téli időszak jobban igénybe veszi autónkat, mivel az utak minősége rosszabb ilyenkor és a fagy is kárt okozhat benne, ráadásul az utak jégmentesítésére használt szerek sem hatnak kedvezően a járművekre. Ezért a gumicserén túl érdemes egy teljes, alvázmosással egybekötött tisztításra elvinni gépkocsinkat, mivel ezek a szerek könnyedén beivódnak a jármű különböző réseibe és szétmarhatják az elemeket. Emellett egy motormosás sem fog megártani.

Ezután jöhet egy alapos átvizsgálás. A kátyús utak miatt szükséges lehet a futóművek szakszerű beállítása, és a fékek ellenőrzése. A téli üzem után elengedhetetlen a hűtőrendszer, a fékfolyadék, az ablak- és fényszórómosó folyadék feltöltése, továbbá a klímaberendezés évenkénti tisztítása is ebben az időszakban lehet esedékes. Szükség esetén ezzel együtt érdemes a lég- és pollenszűrőket is cseréltetni, mivel ezek nagyban befolyásolják a helyes működést és a belső levegő minőségét.

Óvja Ön is autója állapotát!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.